tag:blogger.com,1999:blog-357390509932319820.post2088838733785869392..comments2023-09-13T20:27:40.094+02:00Comments on Hammenhögs Gästgivaregård: Destination Ystad ÖsterlenCancer i blodet.http://www.blogger.com/profile/08061322269842940758noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-357390509932319820.post-76772226883020241982011-03-05T23:55:04.225+02:002011-03-05T23:55:04.225+02:00TURISTNÄRING? På alla turistorter jag varit har de...TURISTNÄRING? På alla turistorter jag varit har det funnits guidade turer. Hur skulle det vara med t ex<br />- Guidad slottstur, Cristinehof, Kronovall m fl inkl mat<br />- Historiskt Österlen med Kungagraven, hällristningar, Ales stenar (utan Bob) inkl mat<br />- Bra! konst inkl mat.<br />Minibuss, klok o rolig guide?rolfnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-357390509932319820.post-80733562499316841872011-01-23T02:18:04.809+02:002011-01-23T02:18:04.809+02:00Och jag vore inte jag om jag lät bli att kommenter...Och jag vore inte jag om jag lät bli att kommentera det här. <br /><br />Destination:<br />Hur många regioner i Sverige har ett namn som "Österlen"? Finns det nån som inte har hört det ordet? Prata med vem som helst, alla har hört namnet, alla har, minst, en bild eller en tanke om Österlen. Även om det är den här: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/visst-blir-det-harligt-i-sveriges-provence_2836675.svd. <br /><br />Det här påminner en hel del om min bransch: Trädgårdsnäringen. Inga problem under säsong men vad gör vi på vintern? Snöröjning? Absolut, så länge det finns snö. Jo, jag vet, senaste vintrarna men annars? <br /><br />"Kvalitet"<br />Det heter ju "att för att uppväga ett dåligt mottagande krävs tjugo positiva" Men kvalitet är också kontinuitet. Att Hammenhögs gästis finns kvar även om vi bestämde oss för att inte åka dit det här året utan nästa istället. <br />Och många lycksökare är det. Hur många restauranger som bytt ägare, lagt ner eller ändrat inriktning bara i Simrishamn dom senaste åren vill jag inte ens tänka på. Men företagare i den här näringen måste räkna med och klara av att överleva på intäkterna under säsong. Jag tror att Staffan är rätt ute, att också tänka på lokal förankring, trogna "stammisar" som även bokar en middag i februari. <br /><br />Och då är vi på "Mat" <br />Tillräckligt bra och folk åker hur långt som helst. Tänk Frankrike. Hur många av dom mest Michelinstjärnstyngda, snyggt ord, ligger i lättillgängliga städer? Dom finns ute i byar långt från allfartsvägarna och är bokade år i förväg. Det är maten som kommer rädda Österlen! Allt det som intresset handlar om idag finns ju redan här, råvarorna, producenten, odlaren som vill visa sin möda, visa det på plats, vad naturen gav.. Ja, jag vet. <br /><br />Marknadsföringen för det här via alla matprogram på TV är ju redan gjord! Plus den riktigt effektiva marknadsföringen som går "från mun till mun". Den som idag kallas Internet.<br /><br />"Vad är den verkliga verkliga anledningen till att så många av oss entusiastiskt ställer oss bakom idén med destinationsbolag? Är det, som feminismen i Simrishamn, att vi är så missnöjda med hur det fungerar idag?" Lite orolig för att det är så och det vore bra synd.Franknoreply@blogger.com