lördag 7 februari 2009

In i dimman på Österlen.

Februari - vintermånad! I och för sig ska man vara tacksam att slippa de snöstormar som när de inträffar lamslår Österlen. Det behöver inta vara mycket snö. I kombination med vind i det öppna landskapet fyker det. Vägarna försvinner och man är helt beroende av de röda bambukäppar som i bästa fall omger vägarna. Inte så vackert som en pilallé men mycket användbart.
Förra helgen gjorde vi ett nedslag i Stockholm. I princip var vi inte utanför Södermalm. Jo vi var naturligtvis i Årsta där bägge stockholmssönerna bor. Vi gjorde också en utflykt till Junibacken. En fin anläggning för ung och gammal. Roligt att det var bra klass på kaféet.
Vi var också på Vintervikens "bistrokafé". Trevligt i en fantastisk miljö.
Vi hade också möjlighet att se våra vänners, Lise & Gertrud, 10-års jubileumsshow. Den var helt enkelt otroligt bra och uppskattades också av E&E som vi lurat med. Normalt sett är de kanske litet mer "arty" i inriktning. Vi läste med viss förvåning en rescension av en sällsynt magsur bedömare i DN. Min entydiga rekommendation: Skit i vad DN tycker. Gå till Södra Teatern och njut en fantastisk föreställning.
I torsdags gjorde jag en utflykt till Göteborg tillsammans med J, som för närvarande är pappaledig. Vi tittade på Årets kock i Lisebergshallen. Man kan konstater att elitnivån inom svensk gastronomi är en fråga för män. Vi var också på releaseen av Sveriges bästa bord. Vi har i år kommit med i den guiden, och det är alltid uppmuntrande.
Det är kul och spännande att komma ut i den stora världen men skönt att komma hem till tiden på Österlen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar