fredag 22 maj 2009

Res - Österlen.

Jag blev lycklig när jag igår slog upp Expressens - GTs -Kvällspostens ny magasin Res. I en semesterguide över Sverige. "Ett hotell kan vara så mycket mer än en sovplats. Vi har rest runt i Sverige och testat hotell som inte är vanliga standardhotell. Vi har sökt upplevelse, charm, själ och natur. Varsågod - här är 14 hotell, betygsatta efter upplevelse och inte hårtorksstandard..."

Så presenteras Hammenhögs Gästis med betyg 4 getingar: "För den som vill ha en genuin, gammeldags skånsk upplevelse. Bitvis ett kulturhistoriskt museum. Trevlig personal och rofylld lantlig stämning. Läge: Tolv kilometer väster om Simrishamn. Pris: 1120 kronor, enkelrummet 850. Inklusive frukost. http://www.hammenhogs.nu/. Ett ställe med anor. Det här klassiska skånska gästiset är "still going strong" sedan 1693. Matsalen har intakt 40-talsinredning "Vip"-rummet och sidobar har jukebox och röda vinylmöpler anno 1958. Rummen är alla nyrenoverade för i år och med gammaldags romantiskt stuk tack vare Laura Ashleytapeter, mässingssängar och vita trägolv. Sängarna är mycket sköna. Att rummen saknar tv är helt medvetet (tv-rum i bottenvåningen). Maten är en stor attraktion - köket sätter en ära i det genuint skånska som råka, gås och äggakaka. Matpriser-priser erbjuds."

Dett tackar vi för - så roligt att räknas som en stor hotellupplevelse. Notisen är väl inte hårdkorrad vilket ger några konstigheter i texten. Speciellt grunnar jag litet över "Matpriser-erbjuds". Kanske ska vi dela ut en liten pastgubbe till den som äter upp? Sannolikt menas att vi erbjuder paketpriser, för det gör vi. Övernattning med frukost och en trerätter gourmetmiddag kostar 2120 kronor för två personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar