fredag 22 juni 2007

Midsommar


Midsommarafton inleddes med busväder på Österlen. Regn och blåst! Vår klätterros som växer vid trädgårdspaviljongen blommar som ymnigast nu, men vädret gick hårt åt den. Våra första gäster kom redan klockan ett och bad att få checka in. De hade valt mellan att åka till Grekland eller att ta en motorcykeltur till Österlen. I det läget vill man inte ställa upp hinder för tidig incheckning. Efter en smörgås, en öl, en Gammeldansk och en femkrona i den gamla jukeboxen verkade de ha fått livsmodet åter.
Framåt eftermiddagen sprack det upp. Vi hade tipsat våra gäster om inomhusaktiviteter. Till middagen verkade alla tillfreds med dagen. Vi hade fullt i matsalen och en god stämning. Lagom till kaffet kommer de att kunna njuta av den fantastiska solnedgången som vi bjuder som ett extra evenemang.
Jag läste i Ystad Allehanda att byalaget fått bidrag från kulturnämnden att bjuda Fanny Danielsson med, sin opera Silosång, till Hammenhög. Jag ser fram emot föreställningen som väl lär bli i början av augusti, bakom lantbruksmuséet.