måndag 29 oktober 2012

Hösterlen

Visst är det höst. För en vecka sedan hade vi några dagar med sommartemperatur men nu har nattfrosten  blivit en återkommande gäst. Det tar emot i huvudet att acceptera och  tycka om hösten, känslan av att det inte längre är sommar dominerar. Hösten är den mest färgrika och omväxlande årstiden. En vacker höstdag är ändå en stor upplevelse!

Vår kära airdaleterrier Doris är en suverän utflyktsanledning. Om hon får välja blir det havet varje gång. Allra bäst är det om hon får springa lös.

Denna varma soliga höstdag for vi till kusten mellan Brantevik och Gislövshammar, mittemot Hylkegården.
Det är ingen badstrand utan gammalt kulturlandskap. Höga träd, ofta med murgröna, betesängar, stengärdsgårdar och andra lämningar efter tidigare bosättningar. Upplevelsen är närmast sakral.


Österlen har verkligen många ansikten. Vi som är verksamma i besöksnäringen grubblar ständigt över hur ännu fler ska få upp ögonen för detta. Framför allt skulle jag vilja att fler fick uppleva Österlen även andra tider än på sommaren. Vår natur är ett event så gott som något, eventuellt kräver du ett event av människa skapat. Om det är så det ligger till så finns det också. Till helgen pågår Österlen lyser.

Vi kör "Österlen myser". Man bor i ett av våra vackra rum. På kvällen njuter man en klassisk gåsmiddag. Man dricker bästa vinet, kanske en Bourgogne,eller något annat om man är lagd åt det hållet. Kaffet tar man i baren, varför inte med ett litet glas lagrad Rom. Jukeboxen står beredd att leverera nostalgi från 60-talet.

Jag njuter av god värme, lägger vinterjackan i  tvättmaskinen och bereder mig på bistrare tider. Det finns både dåligt väder och dåliga kläder. Så länge bjuder jag på några bilder med höststämning.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar