Vi ska inte ta rubriken alltför bokstavligt. Ingen ska röstas ut, det förekommer ingen bedömning utom egen utvärdering då dagens vedermödor slukas av deltagarna.
Som bekant är det kläderna som gör kocken. Nu höll hela projektet gå i stöpet, då våra kockar, in spe, hade stora svårigheter att förstå sig på "lösknappsystemet". Mamma gästgivare var dock på plats och kunde rädda fyra lovande karriärer.
"Ju fler kockar, desto sämre soppa", säger talesättet. Dessbättre skall ingen soppa lagas utan kalops, följt av crème Brûlé. Mannen till vänster, Jonas, har till uppgift att leda teamet förbi kollaps.
Kockkläderna tycks ha ungefär samma egenskaper som grbrgr-kläder i det militära. Det tar i vart fall inte lång tid förrän glytterierna och häcklandet är igång.
Ordning - mina herrar! Skär köttet i bitar, ca 2*2 cm.
Det är många som tror att manlig matlagning definieras genom avsaknaden av grönsaker. Inget kan vara mer fel, kvällens rätt innehåller morötter, pepparkorn, lagerblad och lök. Dessutom serveras inlagda rödbetor till.
Det som utmärker manlig matlagning i allmänhet,, och husmanskost i synnerhet, är: Inga onödiga grönsaker!
Desserten - minst sagt kreddig. Crème Brûlé och inte från någon jäkla påse. Lagat från grunden. Loggskrivaren var på plats och följde äggulesepareringen. Ett värdigt alternativ till äggpickning i Simrishamn på påsken.
Avslutningsvis fem belåtna kockar. En riktigt god måltid och en trevlig stund med kamrater.
Två tillfällen återstår, sedan kanske de startar ett matlag, vem vet.
Och vem tar disken?
Nej min skäl först, efterrätt!
Sjuuukt bra initiativ!!
SvaraRadera