fredag 8 februari 2013

Jubileumsåret 2013.

Vi går inte i ide, även om det känns som en god idé, i ruggiga februari. Nej vi dra ner på cirkulation och ämnesomsättning och går in i något av en dvala. Samtidigt som vi går och såsar med administrativt efterarbete från 2012, planerar vi för fullt för 2013, som är det 320:e året i följd, som gästgivareverksamhet bedrivs på Hammenhögs Gästgivaregård.

Det känns, som ett tecken att vi lyckats säkra driften framöver. Unge herr gästgivare och unga fru gästgivare tar över huvudansvaret medan mamma gästgivare och pappa gästgivare finns med i bakgrunden. Likheter med löjliga familjen, men jag vet inte var det löjliga i det gamla barnkortspelet ligger! Vi tror, ja vet, att det ligger en oerhörd styrka i familjeföretagsformen. Naturligtvis blir det en utmaning att inte försöka styra från baksätet. Framför allt känns  det, som att ny kraft pumpas in med en ny generation. Tradition och förnyelse! Det kommer inte att bli revolutionära förändringar men en hel del nyheter efterhand.

Efter succén med matlagningskursen i januari står det klart att den kommer att finnas som ett erbjudande. Håll utkik på vår hemsida!

Vi öppnar igen den 1 mars, naturligtvis har vi då fredagspub. Den mycket uppskattade hamburgaren, hembakat bröd  fantastiskt kött från Anguskossor är på plats.

Under "vår" tid på Gästis har vi väldigt gärna velat etablera en lokal mötesplats. Under hösten, som gick, fungerade fredagspuben oväntat bra med många gäster. Vi hoppas att det också i fortsättningen ska vara populärt att träffa bekanta, spela en låt på jukeboxen, ta en pilsner och en liten bit mat.

 Invigningsfesten för de nya gästgivarna blir helgen därpå.   Den 8 mars vill vi bjuda något extra.

För något år sedan hade vi besök av ljuva Sara Lind. Hennes föreställning med en  underhållande och tankeväckande monolog och sånger från 30- 40-tal, ackompanjerad på
vår flygel, var en stor upplevelse.Vår klassiska matsal och Sara är som gjorda för varandra.

Vi är väldigt glada att vi kunnat hitta en tid då Sara Lind kommer till Hammenhögs Gästis med sin finstämda föreställning.

Reservera den 8 mars. Ta en hamburgare och en öl i baren - glid sedan över till matsalen och njut av föreställningen. 200 kr kostar inträdet.

Det kommer att hända mycket under året. Vill du vara säker på att inte missa vad, som är på gång, gilla oss på Facebook!

facebook_logga  Hammenhögs Gästis på Facebook


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar