lördag 12 april 2008

Nu är väl ändå våren här.

Ännu har inte temperatur och väder på Österlen övertygat. Det kanske är bra så det räcker över hela sommaren. Förra året kändes det som vi gick från vår till höst, utan sommar däremellan.

Jag var på Österlensparris i Skillinge härom dagen. Sparrisen ligger ännu och lurar, men kommer värmen exploderar det och vi ska nog vår Österlensparris i början på maj.

Det har börjat komma en del väderresistenta besökare. Nästa helg har vi fullt på alla rummen både fredag och lördag.

Köket har rustat sig för att lyfta maten en nivå till. Vi har bytt köttleverantör. Anders Vendel på Mötesplatsen har tillsammans med andra kvalitetsintresserade restaurangmänniskor köpt ett slakteri i Åhus. Nu använder vi närproducerat kött som hanterats för bästa kvalitet. Det är en ren fröjd med det hängmörade nötköttet och lammet är inte sämre. Det går att utmana de stora köttfabrikerna. Nästa utmaning är att få tag i grönsaker med samma kvalitetsambition och som inte åkt halva jorden runt inna de kommer på tallriken. Fisken är ett bekymmer! Vi håller oss till gös, lax och naturligtvis sill för att inte ytterligare bidra till utfiskning och utrotning av goda matfiskar.

Jag var inne i restaurangen för en stund sedan och provsmakade en gudomlig hemgjord lammkorv. Det finns korv och korv. Det är ibland en fördel att ligga ute på landet med litet färre gäster. Vi hinner med att experimenter och diskutera hur måltidsupplevelsen ska kunna utvecklas. Hemgjord korv är definitivt ett steg åt det hållet.

Jonas i köket har köpt en rök. Nu väntar jag med spänning på att det rökta ska dyka upp i den den rika floran av smaker som de laborerar med.

Gör gärna en utflykt till oss på Hammenhögs Gästis. Vi kan lova att ni ska bli väl omhändertagna .

1 kommentar:

  1. Hej på er! För ca två år sen var jag och åt hos er + fick byta om i ett av era rum inför ett bröllop, ett så bra minne!
    finfin personal och underbar miljö, kommer snart att blogga lite om er och förhoppningvis dyka upp i sommar :)

    SvaraRadera