torsdag 22 januari 2009

Hammenhögs Gästis, lägesrapport 22 jan

Nu har renoveringen pågått i tre veckor. Bortser vi från att den kontrakterade målaren ska emigrera till Gibraltar, har det mesta gått mycket bra och vi ligger faktiskt litet före schemat.

Å andra sidan är leveranstiden på branddörrar litet längre än vad vi fick besked om. För närvarande har vi grovsnickare, rörmockare och elektriker igång parallellt. Det viktiga är att inte få stopp i processen.

En osäkerhetsfaktor är att vi inte fått besked om bygglov. Handläggande tjänsteman har tagit semester och återkommer den 26. Vi försökte få något slags besked om hur ärendet låg till, men blev varse att alla hade så många ärenden och vi borde inse att det inte gick att gå före i kön. Som om det var vad vi var ute efter. (Av Sveriges 290 kommuner ligger Simrishamn på 241 plats i Svenskt Näringslivs årliga undersökning.) Det vi gör för närvarande är inte bygglovspliktigt, men snart nog.

I dag var vi på en utflykt till Malmö och tittade på tapeter. Vi kommer att hålla fast vid det gammeldags romatiska och olika färgsättning i de olika rummen. Mycket talar för att det blir Laura Ashley. Vi har en hel väska med prover. Nya beslut som läggs till det ännu inte avgjord om nyans på fasaden. Men det känns ändå som projektet snart närmar sig sin vändpunkt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar