lördag 10 januari 2009

Nytt blir som gammalt.

Nu är vi så igång. På nyårsdagen, när gästerna checkat ut efter Jukeboxbalen, demonterade vi sängar och packade allt löst. Vi fyllde en flyttbil och allt finns magasinerat i Weibull gamla löklada.

90 år efter det att gästis byggdes om och fick sin andra våning, med takkupor och frontispis är det dags igen. Tre containers gästis har för evigt lämnat Hammenhög. Vi har fått en inblick i gamla byggmaterial. Väggarna består av tjocka brädväggar klädda med puts, som är armerad med vass. Undrar om brandgubbarna kan bedömma detta från brandsäkerhetssynpunkt. Något säger mig att det är väl så bra som gips.

Naturligtvis är man i stunder tveksam om det rimliga i en så stor investering. Men när man står med ett sönderrostad ledningsrör i näven känner man sig säker på att det är hög tid. Och ska man åtgärda är det lika bra att göra det från grunden. Det är då mycket lättare att bevara miljön, jämfört med när man akut tvingas in och lappa och laga. Vi får verkligen hoppas att vi lyckas med våra ambitioner att inte förstöra den unika atmosfären och att alla våra trogna stamgäster ska trivas som förr.

Nu är allt rivet på andra våningen. Det som den 31/12 var 6 rum är idag fortfarande 6 rum men man kan ta sig emellan i nyupptagna hål och förbindelser. Mitt i förödelsen kan man ana att det blir väldigt fint. Frilagda balkar och små runda fönster som tidigare varit dolda i garderober och förråd kommer att ge rummen ytterligare karaktär. På måndag börjar uppbyggnaden igen. Rördragningar blir en spännande prövning.


Dagen och morgondagen innebär städning i kök och restaurang. Allt byggdamm ska avlägnas då vår trogna Rotaryklubb på måndag kväll återvänder efter juluppehåll.


I bästa idrottsmannaanda har jag sagt att jag inte ska raka mig förrän projektet är slutfört. Statusen på projektet och skäggprydnaden den 10 januari ser ni på bilden.


PS. Det går bra att boka rum från påsk och framåt. Vi har redan fått en del vår och sommarbokningar. Nu i rum med dusch och toalett. DS
Posted by Picasa

3 kommentarer:

  1. Hej,

    låter som ett mycket intressant projekt. Allt som förbättrar för turister och gör att vi kan överleva lite bättre (även utanför juli / augusti) ska applåderas.

    Lycka till,

    Eva

    SvaraRadera
  2. Det är inte bara håret på huvudet som blir glesare. Där fick du en släng av den hjärtlösa nätmobbingen som drabbar allt fler bloggare.

    SvaraRadera
  3. Tack Eva visst behöver man uppmuntran.

    När det gäller den anonyma nätmobbaren, tycks det vara litet svårt att relatera till rätt inlägg;)

    SvaraRadera