måndag 11 mars 2013

Bokhotell

Länge har jag funderat över det omåttligt populära begreppet bokkafé. Vad menas? Ska man sitta och läppja på en kopp kaffe medan man läser en bok? Rimligen kan det då knappast vara aktuellt med något annat än Pixiböcker som läses på några minuter.

Jag har tidigare berättat om hur bokberoendet radikalt reducerats sedan jag blev med läsplatta. När vi nu dessutom flyttar till ett litet hus håller bokbeståndet rent bokstavligt att växa oss över huvudet. Därför har vi nu bestämt oss för att Gästis ska bli ett bokhotell. Uppe i hotellkorridoren har vi nu laddat upp med pocketböcker. Våra hotellgäster är välkomna att botanisera bland dem. Hittar man något intressant, går det alltid att förlänga sin vistelse tills man läst ut boken eller ta den med sig när man reser. Här finns allt från det nyaste till Agatha Christie som zebraböcker. Välkomna till bokhyllan.
En del lästips kan ni få i min läslista.

Man kan säga att vi redan har en bokbar.  I vårt referensbibliotek, som inte  får tas med, har vi ett snart tvåhundraårigt konversationslexikon, detta kan användas som stöd och socialt smörjmedel för den som väljer att avstå från brända och destillerade drycker och för all del även vin, öl och cider.

Det är ju så, om man tolkar alkohollagen som fan läser bibeln och alkoholbyråkraterna tolkar lagtexten, att det man mest bör undvika på utskänkningsställen är just alkohol. Vi har  därför sett oss nödgade att sätta upp en varningstavla brännvinstörstiga till varnagel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar