fredag 8 mars 2013

Vi köpte oss ett hus.

Trots att Riksbanken och andra är bekymrade över våra fastighetsaffärer, vi amorterar inte, i genomsnitt skulle det ta 140 år innan bostadslånen är betalda, köpte vi oss ett hus. Vi har under snart nio år varit hyresgäster i "krögarvillan". Det är som ni förstår ett led i överlämnandet av driftansvaret för Gästis. Den som ska ta hand om Gästis och  gäster måste bo nära. Ut med "gammfolket" och in med de nya. Anna, Jonas  och deras grabbar får ett fantastiskt boende.

Annelie och jag har naturligtvis grunnat, grubblat, analyserat och funderat på hur och var vi ska bo. Vi tittade på Brantevik, var på väg till Ystad och spanade naturligtvis i Hammenhög,där vi trivs så bra. När det klarnade att Jonas och Anna skulle överta Gästis föll bitarna på plats. Eftersom de måste flytta till krögarvillan blev ett fint hus ledigt. De köpte huset för fem år sedan och har renoverat med mycket hjärta, god smak och stor kunskap. Ett exempel är stuprör med vinklar i stället för de vanliga rundade. Jag visste inte att

det fanns men tycker att det är väldigt snyggt. Huset har fina proportioner och plåttaket är väldigt snyggt.

Idag skrev vi köpehandlingar och flytt kommer att ske när ytterligare renovering är klar.  Framförallt  har vi inrett vinden och vi ska byta uppvärmning. I vår ålder kan vi inte hålla på att släpa pellets.

Jag förstår att det är med blandade känslor Anna och Jonas lämnar sitt hjärteprojekt, men jag tror att de kommer att trivas i det nya. Jag hoppas att vi kan rota oss med samma känsla på Odengatan. Anna  och Jonas får vara hos oss så ofta de vill. En poäng är att vi minst halverar vår  boyta till 118 kvadratmeter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar