onsdag 6 oktober 2010

Snart börjar festen.

Hur ogärna jag än vill, måste jag konstatera att hösten är här. Årets sandaler är utslitna, men kommer att få en veckas extratjänst i Toscana. De ska sedan få sluta sina dagar i en offentlig papperskorg i Florens. Ankelsock på! Jag måste göra en inventering i garderoben, faktum är att jag glömt vad jag har för skor. Nu har jag gungat runt i mina MBT-skor. Jag har till och med haft smygpremiär för min älskade keps, även om jag under de senaste dagarnas goda väder kunnat lägga den på hyllan igen.

Året innebär för vår del inga större byggprojekt, och det känns skönt. Däremot ser jag hur taket lyfts bort på grannhuset tvärs över gatan. Robert Filubas Bygg, som gjorde mycket av jobben hos oss, har fått det ganska stora uppdraget. Spignief ,som alltid ser  glad ut, är på plats.  Takbjälkar, brädor, och tegel ska på plats på ca en vecka. Jag funderar på hur många polacker det går på en lyftkran.

Detta är ett jobb skapat av besöksnäringen, för de som fortfarande vägrar att se sambandet mellan besöksnäringen och sysselsättningen även utanför hotell- och restaurangbranschen.  En annan varseblivning är produktiviteten hos de polska jobbarna. Det finns naturligtvis många exempel på lycksökare bland byggjobbare som söker sig till Sverige, men mina erfarenheter är positiva. Jag har fått mycket och bra byggt för pengarna. Konkurrensen om jobben kommer att vara fortsatt hård och kommer inte att kunna bemötas den fackliga vägen. Det är nya tider och för oss konsumenter bättre tider. Idag är det grovisar och murare som gör mycket jobb - imorgon är det också  vvs-montörer, elektriker och målare.

"Bängen trålar" sjöng Nationalteatern. Bakom grannens häck hade en polisman intagit position med sin fartkamera. Jag antar att det var en del som fick en dålig start på dagen. Ett gott råd är att respektera hastighetsbegränsningarna. Vid 30-begränsningen här i Hammenhög är det ganska ofta kontroll. Det är ju inte av elakhet man satt upp skyltarna och fortkörningsböter liksom parkeringsbot är sura pengar.



Lördagens festföremål är som nämnts på en proaktiv bröllopsresa. De bor på ett ganska speciellt hotell som rekommenderades av en god vän till mig. Vi följer deras resa via Facebook. Även Jonas har utrustats med en smartphone.

På hemmaplan förbereder vi inför gästernas ankomst. I går bytte vi ut  sängarna i Aspegrens kammare. Ros ska planteras. Högtidstal tänkas ut. För närvarande läser jag en biografi över Fidel och Che, inspirerad av dem tänker jag mig ett tal på mellan två och tre timmar.

1 kommentar:

  1. Lycka nu till med alla bröllopsförberdelserna!! jag har följt dig på bloggen och det ska säkert gå bra. Jag önskar jag kunde vara en liten mus i en hörna som fick se och framför allt lyssna till ditt och andras tal...det är alltid en av höjdpunkterna på bröllopsfester! ha också en skön och välbehövd semester i "Bella Italia". Även här hade jag velat hänga med på ett hörn för en avkopplande trip för maken och mig i goda vänners lag med vin och god mat...Trevlig resa, således!//Henriette

    SvaraRadera