fredag 27 mars 2009

Om en vecka öppnar vi.


Snart har vår ombyggnad pågått i 3 månader. Inte så lång tid men för oss känns det som en tålamodsprövande evighet.

Igår blev larmet klart. Det känns tryggt att veta att vi nu har ett modernt larm som är kopplat direkt till SOS-alarm. I samband med det var representater för brandförsvaret på plats. De hade enbart gott att säga om vår ombyggnad. Det känns som en befrielse. Pressen finns att de plötsligt ska säga: "Det går inte att ha det så - åtgärda!" Mytbildningen bland bland hotell och B&B är stor om brandförsvarets autktoritära oförsonlighet. Ibland tror jag att det beror på att man inte själv gjort sin läxa. Det är givet att varenda uthyrare vill ha högsta möjliga säkerhet. Men det krävs en viss smidighet i umgänget mellan anläggningarna och myndigheterna.

Våra kollegor på motellet här i Hammenhög är ett exempel på en totalkollision mellan dem, kommunen och brandförsvaret. Så sent som igår stod det i Ystad Allehanda att motellet stämmer kommunen och brandförsvaret och begär 15 miljoner i skadestånd.

Jag hoppas verkligen att vi ska slippa undan den typen av konflikter. Det känns som det inte finns krafter till det. Nu ser vi fram emot en nyöppning och massor av gäster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar