måndag 6 juli 2009

Wallander flyttar in på Gästis

De sista gästerna hänger kvar vid jukeboxen när lastbilar och släpvagnar fyller gårdsplanen. In stormar ett gäng raska scenografer, eller vad de nu kan tänkas heta. Med en våldsam frenesi märker de upp var enda tavla med en liten lapp. Den enda likhet med en kronofogde i arbete jag kan se.
Nu byter de ut våra 40-tals restaurangmöbler mot 50-tal med murrigt brittisk estetik. Våra orkidéer stuvas undan till förmån för pelargonier och begonier i plast. Har jag förstått saken rätt kommer gamla gästis att förvandlas till ett äldreboende för Kurts far. Kanske lämnar han kvar någon tjädertavla.
Fönstren täcks för. Här ska filmas nattscener. Ärligt talat vet jag inte så mycket. Jag får väl som andra se filmen, och förtjust utropa: Titta där är gästis! Kolla fygeln!
I morgon kommer Kenneth Branagh och hans kollegor för att göra sitt i sammanhanget korta jobb. Och vi kan, när vi berättar om vårt kära gästis, till Piraten, Greta Garbo, John Steinbeck och Hasse Alfredsson lägga Kenneth Branagh när vi går igenom celebriteter som genom åren gästat oss.
Riktigt spännande ska det bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar