lördag 24 september 2011

Återhämtning.

Min sjukdom har kostat mig ca 10 kilo, och då var jag inte smällfet från början. På mitt senaste stamlokus, Lunds lasarett, bedömer jag möjligheterna att återuppbygga min vackra kropp, om inte obefintliga, åtminstone ganska små. I broschyren om Myelom betonas vikten att äta regelbundet och näringsrikt.

Jag tror att det är viktigt att följa läkarvetenskapens rekommendationer.

Dagens lunch:
Ugnsbakad sadel av hare, confit av harstek, pumpapuré, inkokt lök
Tarte tartain på kockens egna äpplen, mandelglass, hasselnötsmajonäs
Till detta ett glas:
Barbera ”Annunziata” Rocche Costamagna
Barbera D´Alba DOC, IT

3 kommentarer:

 1. Smart att ha i sängbordet på sjukhus är alla de godisar som du gillar, är det t ex Kexchoklad, så ha en stor hög av dem!
  Annat som är bra är nötter och mandlar och kanske t o m en tysk liten rökt korvbit, av den sorten som innehåller 110% kött per kg korv (Lidl) eller någon god salami, har man bara en tät plastpåse om så ;-).
  Babybel småostar blir heller inte dåliga i första taget och är en bra munsbit om man blir lite sugen. Salta pinnar om man inte pallar med jordnötter.
  Jag har tyckt om att ha pepparmint tillhands och varför inte polkagrisar i ditt fall eftersom du i motsats till mig är en smal typ?

  Vitsen är att utrusta den lilla sängbordslådan med allt som kan tänkas att man skulle kunna vilja ha, man behöver ju inte visa upp att det är Ahlgrens bilar och jordnötsringar, utan man odnar ett vackert fat ovanpå sängbordet med de obligatoriska äpplena och bananerna. Besökare blir som bländade av nyttigheterna!
  Bli frisk nu vet jag som älskar att läsa din blogg!
  /Läsfröken

  SvaraRadera
 2. Äntligen litet handfasta konkreta tips.Kanske man skulle kunna sälja till olycksbröder.

  SvaraRadera
 3. Det var inte bara kockens egna äpplen utan även kockens egen stavning på desserten. Uppmärksamma gäster upplyste om den korrekta stavningen: Tarte Tatin. /Kocken själv.

  SvaraRadera