fredag 19 juni 2009

Ny färg på Hammenhögs Gästis

Då är vi klara med ommålningen av fasaden på Gästis och på Krögarvillan. Målarna har plockat fram sina målarpytsar mellan regnskurarna. Vi har levt bakom plastade fönster, inte för att det gjorde så stor skillnad mot det gråväder vi dragits med.

Idag ringde brodern till den förrförre ägaren, han är bosatt i byn. Han ville säga att att han tyckte om vårt färgval och att han blev glad över att vi rustat gamla Gästis. Det värmer verkligen! Tack för det.



Tdigare var huset ljust gul. Ingen dum färg i och för sig. Men målar man om vill man ju att det ska bli en tydlig skillnad. Ännu tidigare har fasaden varit nästan militärgrön - det var inte ett alternativ. Vi hade mycket diskussioner i "skönhetsrådet". Vi strök upp flera färgprover på den västra gaveln. Ingen var alldeles perfekt. Utifrån proven kunde vi ändå dikutera fram att vi ville ha gått med en nyans av grönt. Ny kontakt med Spectrums färgdrottning Lotta. Uppstrykning, beslut och verkställighet.


1 kommentar:

  1. Oj, vad härligt att ni satsat så mycket på att rusta Hammenhögs Gästis. Gästis är viktig för byn och Österlen. Inte bara utanpåfärgen. Badrum till varje rum, uppfräschade rum, ny stolklädsel, nytt matsalsgolv utan matta, samma gamla härliga 50-talsbar. Osså säkerheten. Detta bara måste bli succé. Tack för att ni satsar på något som är så bra för så många. Lycka till. Vi kommer snart och äter hos er igen.

    SvaraRadera