lördag 6 juni 2009

Nyförvärv till Gästis.

Det har sagts att det som skiljer pojkarna från männen är priset på deras leksaker. Hm... Hur som helst har vi införskaffat en trädgårdstraktor. Huvuduppgift ska bli gräsklippning och krattning av gårdsplan. I matlagningen har vi inte funnit någon konkret användning, vilket inte hindrar att kocken tar en provtur.
Vi gjorde en noggrann marknadsanalys. Stiga är nog bättre på bordtennisrackets än gräsklippare. Partner hade fräck design, bra pris -men är nog samma smäck som Stiga. Framförallt avskräckte Jula som marknadskanal. Med en 15-hästars Huskvarna är man någon att räkna med.

Sonsonen Julius har med ålderns rätt ett ganska torftigt ordförråd. Bland det första han införlivade i sin sparsmakade ordskatt var "traaktoor", uttals med långa vokaler och jämn betoning på stavelserna. Han placerades i farfars knä för en provtur. Succén uteblev helt! Modern fick frälsa den skrikande traktorföraren in spe. Jag räknar dock kallt att min investering ganska snart ska innebära ett ordentligt avancemang på popularitetslistan.


Förutom harv och gräsklippare har en liten vagn anskaffats. Denna visade sig mer i nivå med Julius riskbenägenhet.
Tillsammans med kusin Jasmin visade sig att stillsam färd i kärra vann gillande.
Till höger i bild ses malört som är den dominerande kryddan i Bäsk. Österlens nationaldryck. Förra året hade vi missväxt och skörden uteblev helt. Det ser betydligt bättre ut i år! Julbordssnapsen skall kunna serveras närodlad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar