fredag 20 november 2009

Julen står för dörren.


Innan gåsen vaggat ut ur matsalen, vi serverar faktiskt vår uppskattade gåsmiddag även denna helg, kastar vi oss in i förberedelserna för julbord. Vi ser det som en av våra förvaltningsuppgifter, och vi gör det med glädje. Vår miljö för tanken till Fanny och Alexander. Mat och stoj och murrig värme. Köket tycker det är riktigt roligt att laga julmaten. Jag tror att det blir nio sillinläggningar. I år gör vi vår egen leverpastej och syltor förstås. Dessutom kommer vi att relansera en gammal klassiker, grisfötter.

Idag har jag tagit emot en kubikmeter björkved. Det är välkomnande med med brinnande eldkorgar vid entrén. Igår var vi köpte ett okänt antal meter ljusslinor, ljusnät och istappar på "Boan" i Tomelilla. Återstår att se om vi kan få fart på allt och om vi gjort några felköp. Tidigare år har vi kommit hem med blinkande belysning och nät med olikfärgade lampor. Även om vi har kitchdispens just för julbelysning får det finnas gränser.

Pensionatsjulen är fulltecknad och det känns ju bra. Vi kommer att ta en del andra gäster till julbordet vi sätter upp på julafton.

Vi följer traditionen, att låta en konstnär i byn designa julbordet. I år blir det Mats Nilsson. En mycket välmeriterad konstnär. Han har gjort de flesta av de nya butiksskyltar som på senare tid kommit upp i Hammenhög. Just nu är han i Stockholm och målar tunnelbanestationer (med SLs goda minne). På måndag kommer han tillbaka till civilisationen. Jag hoppas att han hinner. Ett litet aber är att vi åker upp till Stockholm på tisdag för att klämma på det nya barnbarnet under ett dygn. Vissa prioriteringar är givna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar