torsdag 24 september 2009

Vår goda vän Kenneth.

Nej det är inte sant. Kenneth Branagh är inte vår goda vän. Som världsberömd skådespelare är det rimligt och i hög grad förståeligt om man är en aning skygg. Vi ville gärna ha en bild på oss ihop med Branagh med tanke på att han faktiskt varit på Gästis och filmat vid tre tillfällen. Utomlands och särskilt i USA är det vanligt att kögare skakar hand med celibriteter på bild. Så vill vi också ha det. Eftersom celebra besökare till Gästis , som Piraten, John Steinbeck, Greta Garbo, är rejält avdöda börjar vi nu en ny era.
Brittisk arbetsorganisation skiljer sig en hel del från svensk. Man skulle kunna beskriva den som "Katten på råttan och råttan på repet.." eller "Min dräng hade också en dräng." Det är så att det är vattentäta skott mellan olika yrkeskategorier dessutom har alla en assistent.
Nu hade vi turen att producenten från BBC var och åt hos oss. Vi utnyttjade tillfället och var en aning mer påflugna än vi brukar och frågade om hon kunde ordna ett foto med ett oss och Kenneth - och det kunde hon. Tack för det.
Ett blixtsamtal till Bälla. Hon var och fotade på ett ställe i byn. På fråga om hon kunde inställa sig på 10 minuter blev svaret ja. Som en paparazzi kom hon flängande med kameran i osäkrat läge och knäppte en serie bilder. Bälla är alltså inte bara trädgårdsfotograf utan numer också Hammenhögs kändisfotograf.
Nu blir det Branagh-fritt hos oss åtminstone ett år, eftersom han ska regissera en Hollywood-film.
Helt Wallanderfritt blir det inte eftersom svenska Wallander dyker upp på tisdag. Men däremellan kommer äppelfesten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar