torsdag 3 december 2009

Bearbetning av olust

Vuntern behöver inte vara så illa!

Dessutom hade snön försvunnit kl 10.

Jukeboxen är fortfarande trasig och jag tror att vi får stoppa den i skåpbilen och ombesörja transporten til Eldhs Radio och TV, för att inte förlora tid.

Vi har fått tillbaka e-posten men men ännu inte webben. Det är riktigt bekymmersamt. Igår tappade vi 10 nyårsgäster till följd av det. Så är någon sugen på en riktig nyårssupé så finns det plats. Däremot är rummen slut - sånär som på enkelrummet. Julpensionatet är också fyllt. I och för sig är det en bra tid just nu om nu webben måste gå sönder. Vi har startat ett samarbete med en web-firma i en grannby. Vi får ta tillfället i akt att förnya webben, som vi kanske inte annars skulle gjort.

Gästgivarinnan, jag och Doris stuvade in oss i Peugoten. Vi behövde komma ifrån Gästis. Shoppingtur! Stödköp av julpynt. Julklappsinköp skadar inte att påbörja. Familjen, växer, senast tillkom Tage den 10 november.

Färden gick till Ystad som faktiskt kan leverera litet stadskänsla till oss lantisar. Vi tog oss till Per Helsa i östra änden av Stora Östergatan. Det har genom åren haft många funktioner, bl a bryggeri och ungdomens hus, dock ej samtidigt. För något år sedan ställdes det under buller och bång i ordning för Konsthantverkarna i Ystad.
Där har varit ett liv och ett kiv och Konsthantverkarna i Ystad huserar numera  i Jens Jacobsens hus, i parken mella Stora Östergatan och Klostret. Ett fantastiskt fint hus med ett innehåll som produceras av duktiga konsthantverkare. Väl värt ett besök - inte minst nu i julklappstider.

Hursom helst med liv och kiv och konflikter som jag inte känner närmare till. Vi steg in i Per Helsa. Det är faktiskt ett helt kvarter av korsvirkeshus och fina butiker (inga butiker som sers på fina gatan i Stockholm, Paris eller London, bara i Ystad). Vi hittade däremot ett bekant varumärke från Malmö under 70-80 tal, jag tror att hon dessutom hade butik i Stockholm. Jane Wickström en, i ordets verkliga bemärkelse, slitstark klädskapare. Hon var velourens okrönta drottning - men detta utsökta material blev minst sagt ute till följd av nedsättande invektiv som velourpappa med mera. Janes modeller känner man igen, hon har också myntat begreppet Slow fashion. Gästgivarinnnan riggades till nyskick. Det var bara om inte bläddra i lädret, så rassla med korten.

Sedan lagade jag rotmos med fläsklägg. God mat!
Jag läste ut Bodil Malmstens Sista boken fån Finistère. Bra bok! Hon skriver litet som vore det en blogg. Slas och Gerda Anti har samma småpratande handlag - inga likheter i övrigt.

Glaset var inte längre halvtomt utan trekvartsfyllt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar