lördag 3 april 2010

Påsk, påsk strålande påsk...

Undrar varför det inte finns några påsksånger, med tanke på hur fruktansvärt mycket julsånger det finns? Christer Sjögrens påskskiva!

Hur det vill med musiken, men nu är vi redo att ta emot gäster i mängder. Kockarna har "mise en place" på plats! Vi hoppas, och tror, att vi tänkt rätt när vi renoverat köket. Att vi tänkt smart vid anpassning till arbetsprocesser.

Det skulle visa sig att det fungerade bra, cirka 200 ätande gäster under långfredagen och påskafton lär hamna i samma härad.

Vi fick också en nyttig provning av service och disk.  Vår pärla Martina har putsat och fejat i "sitt" servicerum. Det jag kallar gömma grejer, kallar hon städa. Det må vara hänt - jag kan köpa nya fästkuddar, skiftnycklar, manualer med mera.

Hundpromenaderna ger litet inblick i det stora konstspektaklet. Peter Stuermer, Jonas svärfar in spe, ställer motvilligt ut mosaiker i "lilla garaget". Stora garaget är ju numera det som hör till GM, den gamla bilfirman, snett över gatan. Häftiga mosaiker och goda vernisagekarameller!

Våren fortsätter sin målmedvetna frammarsch. Sol på, fläkt av men ingen värme. Havet kyler men till hösten har det motsatt effekt.

Fåglarna håller på så man blir rent generad. Råkorna gör sin plikt och i början på juni lär vi kunna servera den unika läckerhet. Det blir alltmer populärt för varje år som går. Den som vill försäkra sig om en upplevelse av denna gamla "bonnarätt" bör inte vänta för länge. De brukar ta slut i mitten av juli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar