tisdag 24 augusti 2010

Hej kontorsråttor.

När de flesta tvingats tillbaka till sina arbetsplatser. Fasta tider, bilköer, jäkt och stress! Då är det vår tid. Några eftersläntrande sommargäster. Inte fler än att man hinner göra frukost, läsa Ystads Allehanda och städa rummen innan lunch! Idag gav vi oss lyxen att åka till stranden. Trötta på den fina sanden som lägger sig som en sandpapperssula i sandalerna åkte vi till idylliska Brantevik. Där finns en fantastisk klippstrand, för oss som gilla sådant.

Faktiskt tog vi oss för att bada. Litet sent på året men vädret var under tidig dag fantastiskt. Så småningom skulle ett häftigt regnväder  komma och en ökande vind varslar om höst. Jag antar att det var sommarens sista dopp.

Efter vår badprestation som var enbart njutbar tog vi en promenad österut. Klipporna bröts av med strandängar med ett gräs så tätt som en golfgreen. Vi vände hemåt och gick över Grönet där en ståtlig häst kråmade sig.


När hungern tilltog insåg vi att vi var på Österlen i slutet av augusti. Ska man äta mitt på dan, och dessutom måndag, får man antingen ha matsäck med eller snällt åka hem och tillreda själv. Vemodigt kom jag att tänka på att favoritstället, Norra skolan i Brantevik, är till salu. Förmodligen betyder det att ett utmärkt fikaställe upphör.

Hem och laga en enkel sallad på romansallad, skinka, lök, tomater och gurka. Till detta en god dressing och stekt haloumi.. Salt, sött och syrligt!

1 kommentar:

  1. Underbart är kort och så sant! Att detta fenomen med kort säsong aldrig ska försvinna. Trots alla fina evenemang på såväl vår som höst lär vi få dras med att mat-/café/övernattningsanläggningar bommar igen då skolorna börjar. Trist, men den bittra sanningen...För oss "kontorsråttor" börjar nu det digra, men alltid lika stimulerande arbetet med att uppdatera våra "burkar" med kommunernas alla fina anläggningar och få in korrekta priser och tider, så att turisterna hittar hit igen en annan gång...kanske redan om någon vecka, eller varför inte kura skymning eller mysa vid brasan några sköna höstkvällar på något trevligt gästgifveri alldeles invid landsvägen någonstans på Österlen!/Henriette

    SvaraRadera