tisdag 10 augusti 2010

Piken är passerad.

Det märks att Sverige återgår till ordningen. Man kan hoppas att folk upplevt kvalitén i att var ledig och uppleva. Att man unnar sig en minisemester under hösten. Det kan en sressad själ behöva. Det behöver inte vara mer än någon dag. Då kopplas känslan till den man har under sommarsemstern. Det är en näralivetupplevelse!

Erik, Emma och lille Tage har lämnat oss för denna gången och sitter nu i ett torp i nordöstra Småland och bli myggbitna. Erik ställde, innan avfärd, krav på att få posera med sin mandolin.

Ola, Lisa och Morris stannar ytterligare några dagar. Utflyktsparasitismen kan alltså fortsätta. Denna gång till Löderups strandbad. Stranden där blir litet speciell till följd av anlagda pirar och annat för att stoppa erosionen.

Dagen inbjöd inte till bad, men en promenad längs vattnet är alltid spännande.

Vi kom till campingplatsen. Helt ärligt - jag förstår inte! Hur kan man tillbringa sin semester på det viset. Man kanske kan börja sälja weekendpaket till IKEAS parkering?

Det kan ju inte vara ekonomi, jag kollade. En husvagn kan kosta runt
200 000 kr och en husbil nästan det dubbla. Så ska åbäket transporteras, jag antar att det kostar upp mot en liter extra per mil. Campingavgiften ligger på 200 och uppåt per natt i högsäsong.
Nu tror väl alla att jag ska säga att det självklara alternativet är att bo på Gästis - och då gör jag det. När det är gjort vill jag lyfta fram ett annat bra alternativ. Hyr ett vackert sommarhus. Den räknekunnige kan lätt räkna ut hur många veckor man kan hyra innan det passerar campingalternativet. Men som sagt, campinglivet innehåller uppenbarligen en krydda som inte jag förstår.

För att återknyta kontakten med livet promenerade vi genom Hagestads naturreservat.

Endast Morris var något missnöjd. Förståeligt eftersom han vi mer än ett tillfälle blivit överkörd i glass- och minigolffrågan. Vilket naturligtvis måste åtgärdas.

Vid golfbanan sammanstrålade vi med familjen Ravn och matchen kunde börja.  Sju spelare, som ganska snabbt reducerades till sex, och 18 hål kan bli en ganska tålamodsprövande övning. Morris imponerade med att hålla ut hela rundan. Bra gjort av en 4-åring.

Kvällen avslutades med en gemensam golfbankett på Gästis.

Alla "interna" har nu lämnat oss här i Hammenhög, sånär som den inneboende kocken. På torsdag checkar hon ut för vidareutbildning i Båstad.

Så var det bara gästgivarparet och Doris kvar. Men vi har ju ett Gästis och massor av trevliga gäster. En fin by med bra grannar och inte minst Julius och hans föräldrar. Snart är det Gås, sedan är det jul, så blir det påsk och konstrunda, sedan matrunda så är det sommar igen.Så går året på vår gästgivaregård! Vi har öppet hela året och framförallt till helger brukar vi ha bra med gäster.

Jag måste berätta om ett exempel på positivt tänkande i praktiken. Vi har ett besvärligt flugår i år. Vid ett bord satt en äldre herre från Göteborg och två kvinnor och åt frukost. Flugviftandet var betydande! Då säger gentlemannen: Mycket insekter - det är bra! Då är luften frisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar