lördag 4 december 2010

Hammenhög tre veckor innan jul.

Låt mig först av allt slå fast att jag är ingen vän av snö. När det ser ut som det gör i Hammenhög är inomhusaktiviteter att föredra.

Märkligt nog tycker Doris precis tvärtom. Hade jag fått råda hade jag  hållit mig inomhus. Till viss del fick jag det och lade ner en hel del tid på att, filma baren med Wurlitzer.

Det var långt ifrån oproblematiskt att ladda upp det i Youtube och sedan till bloggen. Trägen vinner och nu kan de, som på grund av vädret, avståndet eller allmän  lättja och oföretagsamhet känner sig förhindrade att njuta Lyckliga Gatan på plats, digga över nätet.

Det är aktiviter som k.h. betraktar som improduktiva. Själv är jag mäkta stolt när jag lyckas knäcka knepigheterna. Grundforskning! En del får Nobellpris för sådant.

Abstraktionsförmågan är vetenskapsmannens bästa vän.

När vi ändå talar abstraktioner, tillåt mig presentera: Hammenhögs kommunala julgran. Snygg men inte prålig - åtminstone inte prålig.
Lättskött, barrar inte! Slickar man på den fastnar tungan.

För en gångs skull föredrar jag kyrkans lösning - naturgran. Trots att de kyrkliga knappast har bättre ekonomi än sina profana kollegor.

Granar är gröna och snön ligger kvar på grenarna. Inte för att jag vill slita maten ur munnen på bysmeden, (de verkar ha fullt upp), men julgranar kommer, och ska komma, från växtriket. Vår torggran påminner med om något damerna hade under kjolen för snart 200 år sedan.

Gammal kärlek rostar aldrig till skillnad från ny julgran. Även om den är bättre tänd än släkt.
Killarna som lägger tak på N.H. Nilssons har som synes kommit sig upp en bit. I rådande väder skulle de vara bland de sista jag vill byta med.

Jag hoppas att beställaren har fastpris på jobbet! Snöskyffling för sisådär 425 kr i timmen känns inte kul, för betalaren.

Jag har ju sagt att snö är skit!

Visst är det konstigt att vi blir så till oss när snön lägger sig. På sommaren finns det hur många färger som helst - en snövinter är bara vit!

Som Åsa ropade över vägen, när hon stod och försökte sopa bilen ren: Säg inte att det är vackert!

Jag får motvilligt medge att det är vackert.


4 kommentarer:

 1. Man skulle ju kunna säga att torggranen är helt i linje med torget i övrigt. Kalt, fult, ändamålslöst och i total brist på charm. Men det gör man ju inte.

  SvaraRadera
 2. Det finns en väl förankrad plan för förnyelse av torget, men...
  Bedrövelsen fortsätter, antagligen denna mandatperioden också.

  SvaraRadera
 3. Du är en duktig kodknäckare Staffan! En makalös maskin du har i din vackra Wurlitzer...Synd att du inte panorerade mera. Du kan väl ta en annan del av huset en annan gång. Kvalitén på YT-klippet var ju fantastiskt! Kanske i längsta laget med tanke på "aktiviteten", som ju inte var någon action direkt!, men jag tycker som sagt att du ska vara nöjd, för det lät som sagt riktigt bra!/Henriette

  SvaraRadera
 4. Jag är under egenutbildning. Jag använder telefonen och har inte kommit till redigeringsmomentet.

  SvaraRadera