tisdag 9 november 2010

Matrundan 2011.

Igår kväll hade vi medlemsmöte i Matrundan. Vi hade samlats hos senapskungen Hans i hans nybyggda gårdsbutik på Petersborg.  Det var glam och det var fest. Vi internfirade uppnådda framgångar. Jag har redan nämnt vår förnämliga placering vid undersökning av varumärken på Österlen. Dessutom har vi av fyra kommuner, här i sydost, utsetts som årets ambassadörer. Flera företag har fått individuella utmärkelser. Allé har utsetts till årets företag i Simrishamn. Kiviks Ål & Lax och Orelund har får nationella matpriser. Karl-Otto på Köpingsberg var nominerad i någon klass för turismpris.

Eftersom nybygget på Petersborg inte var färdigt i alla delar, flyttade vi till det vackra hergårdslika bostadshuset för att äta en buffé av läckerhet från medlemmarna. Vilket hem! Vi bänkade oss vid ett bord som med lätthet klarade 15 personer.

Samtidigt som vi gottade oss åt uppnådda framgångar planerade vi kommande aktiviteter. Vi ska undersöka möjligheterna att få till stånd en yrkeshögskoleutbildning för gourmetkockar på Österlen. Men det viktigaste är att vi fattat beslut om när nästa matrunda ska äga rum.

Vi kom fram till att vi håller fast vid den vecka då Kristi Himmelsfärdshelgen infaller, den 28 maj till och med den 6 juni.

Boka den i almanackan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar