fredag 19 november 2010

Visst går det an.

Jag har tidigare ondgjort mig över hösten, men så kan man ju inte hålla på och ändå bo i detta landet. Hösten är fin, men man får anstränga sig litet mer för att se nyanserna.

Eftersom vi terroriseras av en bortskämd terrier i det större formatet, kommer vi ut en del. Hon har tröttnat på Hammenhög och kräver att vi tar bilen och upplever nya miljöer.

I Fyledalen, mellan Röddinge och Vitabäck passerade vi ett fult sår i naturen. Det var ett sandtag. Jag tänkte att jag skulle ta en bild som ett inlägg i debatten om Shells planerade gasexploatering.

Till min besvikelse blev bilden ganska vacker från höjden. Men det var i och för sig bara ett kvartsverk.

Vid Vitabäcks källa gick vi in i ett naturreservat. Vi läste högt för Doris att detta innebar att hon skulle vara kopplad.
Naturen är säregen, litet som en fjällhed.
Rätt som vi gick där kommer en flock kronhjortar och korsade den lilla vägen framför oss.

De är finare att titta på än att äta. Vilket enligt vår köttleverantör på att det mesta hjortköttet kommer från djur skjutna under brunstperioden. Det vet vi ju alla att brunst mer förknippas med utseende än med god smak.

Om vi håller fast vid likheterna med fjällnatur, så är det en stor skillnad. Man har trädgränsen ovanför sig.

Träden är resligare.

Men visst finns det nyanser i hösten. Jag tycker framförallt att man ser mer former som försvinner i sommarens slösande grönska.

Ja - kanske är jag ett offer för positivt tänkande. Mindfullness?!

Tänk om jag fått New Agesmitta. Men måste man välja är det bättre med positivt tänkande än negativt. I vilket fall som helst är det bättre att tänka än att inte tänka.

En björk utan löv är fantastiskt vacker. Sirlig som en tuschteckning.

I naturreservatet ska det enligt informationstavlan finnas lövgrodor. Det såg jag inga. Det gör inget - man är väl ingen jävla scout!


Vägar är mycket trevligare utan asfalt och trafik. Dessutom oerhört mycket bättre för miljön. På denna väg har man överhuvudtaget aldrig ens snuddat vid tanken på dubbdäcksförbud.

Det kunde vara ett alternativ för förgiftade stockholmare vid Hornsgatan. Riv upp asfalten och plantera en grässträng i mitten!

På hemvägen hittade vi årets julgran.

Ännu ingen snö!!

1 kommentar:

  1. "På denna väg har man överhuvudtaget aldrig ens snuddat vid tanken på dubbdäcksförbud. Det kunde vara ett alternativ förgiftade stockholmare vid Hornsgatan."

    Du får gärna kalla dom cyklister. I går kväll stod två poliser vid Mariatorget och lös på alla bilars nedre delar med ficklampor. Kafka hade fått en ide till en ny novell.

    Två världar.

    SvaraRadera