torsdag 21 januari 2010

En önskan uppfylld.

Bland byggdamm och kakelflis har äntligen en efterlängtad high-tech-pryl kommit på plats. Vår pelletspanna har, som jag tidigare vittnat om, precis som andra pelletspannor den lilla olaten att ibland lägga av. På något sätt tycks den välja tillfälle när hotellet är fullbokat och med förtjuning nattetid. Eftersom ackumulatortankarna är på 1 500 liter upptäcker vi inte stoppet förrän vattentemperaturen är nere på 30-40 grader. Då tar det flera timmar att komma upp i komfortvärme på duschvatten och element. Dessutom är det jobbigt att övertyga varenda gäst om att vi lider av en systembegränsning.
Nu kan gästgivaren sitta iklädd nätbrynja i skönaste TV-fåtöljen med en pilsner på armlängds avstånd. Om pelletsbrännaren då fortsätter sin dåliga vana att lägga av kan den känna sig överlistad. Ty - då ringer larmet till den nätbrynjeklädde och säger: "Nu har pannjäveln slocknat igen!" Aha tänker gästgivare, går lugnt ut i pannrummet och startar den trilskande. Ingen märker något och jag tror att brännaren efterhand lär sig att det är ingen idé att konstra.

3 kommentarer:

  1. Du sitter väl med en Ocean öl då hoppas jag

    SvaraRadera
  2. Ettor och nollor, bits och bytes fixar bredbandet. Men logistiken runt Oceanölet är trots allt mer low-tech. Men vi jobbar ju på det - eller hur?

    SvaraRadera
  3. Det är lugnt vill du ha det så tar jag det.

    SvaraRadera