tisdag 12 januari 2010

Tid för annat.

Nu när ombyggnaden är startad, och den ordinarie verksamheten är satt ur spel,  hinner vi plötsligt med sådant, som vi tror att andra människor gör. I fredags var t. ex. på mellandagsrea hos Eckerlund. I Skåne är vi litet tröga men de gick lika bra med mellandagsrea efter mellandagarna. Både jag och gästgivarinnan hittade många basplagg. Jag köpte bl. a.ett par rutiga byxor. Det har jag inte haft sedan början på 70-talet.

Ett andra ärende, när vi ändå var i Tomelilla, var att köpa två nya kontorsstolar. Vi behövde en bra för längre arbetspass och en inte fullt lika exklusive för kortare administrativa punktinsatser, patiensläggning m. m.. Vi gick först till Kontorsvaruhuset.


Gästivarinnans ädlaste del fungerade som en magnet mot den dyraste stolen. Tempur och ett oändligt antal spakar och knappar. Att sedan provsitta de enklare stolarna var inget annat än slöseri med tid. Jag behövde litet tid föra att bearbeta informationen på prislappen. I ett försök att vara god konsumenter tog vi oss till Möbelhansson. Jag har sett att man böjat med stadsorientering. Skulle man vilja ta orienterinssporten ett steg till och börja med inomhusorientering är Möbelhansson i Tomelilla. Denna fantastiska affär är en fältövning i lokalsinne. Efterhand har tydligen rörelsen expanderat genom förvärv av grannhus. Nu består i princip hela östra Tomelilla av Möbelhansson.

Vi har kommit på att det finns en tämligen välbemannad servicedisk till höger om huvudentrén. Vi brukar gå dit och fråga efter något, så vet de i bästa fall att vi är där, och förhoppningsvis låser de inte och går hem. Vi hittade kontorsstolar. Flera som varken var billiga eller bra. Men en som var billig, knappt 600:-. Vi gick på avslut. När vi ändå hade plånboken framme köpte, för att förvara tidskrifter och Julius böcker, en taxfälla för en spottstyver. Den som inte förstår varför den kallas taxfälla, har aldrig sett en tax.
Åter till Kontorsvaruhuset, med bearbetad chock, gick vi även på direktavslut. Den var dyr som pocker. Men den stolen som skulle ersättas hade gått sönder i ryggstödet. Man ska också beakta att den var inköpt 1984, begagnad i en secondhand affär på Söder. Med denna bakgrund behöver stolanskaffningen inte ses som slöseri och ekonomiskt lättsinne.

Apropå ekonomiskt lättsinne, planerar vi att åka på en liten semesterresa. Vi åker inom landet, eftersom vi vill ha gästgivarhunden med, och vi tänkte prova var våra kollegor i weekendresebranschen har att erbjuda. Efter det ställer vi måhända kosan mot Västmanland. Där har både jag och Doris en syster i samma hushåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar