lördag 13 februari 2010

Pecha kucha igen i Hammenhög.

Så var det i det igår dags för oss närboende och äventyrslystna att ta oss till Sontag i gamla kommunalhuset. Trots ett spännande startfält var publiktillströmningen inte så stor. Detta måste helt och hållet skyllas på snöstorm och kyla.

Pecha kucha är en starkt styrande form för presentation. 20 powerpointbilder som visas under vardera 20 sekunder, en hel presentation tar ungefär 6,5  minut. På 40 minuter får man  6 presentationer. Det slår en att trots den bundna formen är presentationerna väldigt olika. Förutom att varje presentation är intressant blir helheten så att säga egna ben. Som lyssnare/åskådare är man garanterat befriad från longörer och omtuggning. Man kan kanske befara att formen blir mycket på ytan, att det inte blir något djup. Naturligtvis passar inte pecha kucha till alla ämnen, men i huvudsak tycker jag att man får en väldigt bra och fullt tillräcklig presentation av ett område som man tidigare har liten kunskap om. Och framförallt ställer det stora krav på presentatören att förbereda sig minutiöst. Hur ofta har man inte plågats av standardpresentationer grundad på en bunt OH-bilder som sorterats under föredragets gång.

På grund av ovädret streamades programmet över nätet. Ett genombrott för Hammenhög. Tänk vad vi kan   på landet.

Idag är det ytterligare ett intressant erbjudande i vår insnöade kulturby. På  multiarenan Kulturum visar fotograf Malin Lauterbach sin utställning Nowhere/elsewhere med tonsättning av en lokal vionilist. Det är spännande, vad Malin bjuder oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar