torsdag 4 februari 2010

SMHI - en folkets fiende?

För att finna något positivt att säga om den årstid vi befinner oss i, är att den bjuder vackra soluppgångar på mattinétid.

Potatis-Mats (han kallas så av oss eftersom det när vi kom hit var svårt att minnas alla namn. Mats odlade den läckra amadinpotatisen) har som vår frälsare på tundran skrapat ihop en ansenlig snöhög runt vårdträdet på gården. Tur att vi inte använder salt, då hade vi haft en lättrimmad kastanj.

Vädret ser fint ut idag. Tämligen klart och ingen vind. Detta är vi särskilt glada för eftersom vi väntar Morris och hans familj  från Stockholm. Prognosen att vi ska kunna hämta dem i Smedstorp är god.
Jag läste i YA igår att Tomelilla bränt en kvarts miljon på bandvagnsanvändning. Centerpartisten Lef Sandberg är bekymrad. Notan för december gick på 150 000 kr. Ett dygn med bandvagnar kostar lika mycket som 50 undersköterskor under ett dygn. Nu är han inte mot användande av bandvagnar i hemtjänsten generellt. Har jag förstått honom rätt tycker han att det överkonsumeras bandvagnar. Man bör kunna minska behovet genom överenskommelser med bönder, som kan ploga, och i vissa fall flytta vårdbehovande under akuta lägen. Ett utmärkt exempel på en man som använder sig av den i tiden underskattade metoden; att "tänka innanför boxen".

Gästgivarhunden, Doris, trivs väl med situationen. Hon får mycket sällskap. Hon är välklädd för låga temperaturer. Det ges mycket tid till hennes två favoritsysslor. Koppla av och bara vara, som det brukar heta, och matlagning.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar